ESEMÉNYNAPTÁR

December 2021
S M T W T F S
1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31

szgyf_banner.jpg

BESZÁMOLÓ

Drogprevenciós előadás

2021. október 5-én, kedden a Bács-Kiskun Megyei Gyermekvédelmi Központ drogprevenciós előadást szervezett a lakásotthonokban élő fiatalok számára. A rendezvényre dr. Zacher Gábor toxikológus főorvost és dr. Szabó Erna büntetőügyvédet kértük fel, hogy releváns információkkal tudják felhívni a figyelmet a droghasználat és drogterjesztés veszélyeire, mivel a nevelésbe vett gyermekek különösen kitettek a veszélynek.

Az előadáson megjelentek Katonatelepről, a Rezeda utca és Bernáth János utca, Kecskemétről a Páfrány utca, Hetényegyházáról az Árvácska utca és Darida utca, a bajai, és a dunavecsei lakásotthonok lakói, valamint nagy szeretettel meghívtuk az SOS Gyermekfalu helvéciai lakásotthonának növendékeit, és az őket kísérő nevelőt.

A rendezvényen összesen 53 gyermek és az őket kísérő 23 nevelő, gyermekfelügyelő vett részt. A lakásotthon lakóin kívül többen voltak jelen a fenntartók részéről, ami külön öröm volt számunkra.

Az előadásnak a Három Gúnár Rendezvényház Picasso terme biztosította a helyszínt.

A témát a gyermekeinket körülvevő legnagyobb veszély, a drog köré építettük. Az előadást a különböző kábítószerek, és a velük járó veszélyek mellett a koronavírussal kapcsolatos információkkal is tarkította a főorvos Úr. A gyermekek strukturáltan felépített diasor szemléltetése mellett kaptak valós képet a szerhasználat veszélyeiről. Az előadás annyira hiteles és átütő volt, hogy egyik gyermekünk önszántából állt ki társai elé, és a plénum előtt számolt be a droghasználatról saját élete vonatkozásában, amit a hallgatóság vastapssal nyugtázott.

A főorvos Úr előadását egy büntetőjogi témájú ismertetés követett. Ennek keretében a droghasználat, drogterjesztés lehetséges következményeiről, büntetési tételeiről kaptak a gyerekek új ismereteket. Az ügyvédnő példákkal alátámasztva, kellő határozottsággal adott számot az esetleges következményekről, ami több ízben csalt meglepettséget a hallgatóság arcára.

A közel két órás rendezvény fantasztikusan sikerült, a gyermekek azóta is emlegetik az előadáson elhangzottakat.

dpea01 dpea02dpea03 dpea04dpea05 dpea06